fbpx

Kenelle pakohuone sopii ja mitä se pelaajalta vaatii?

Vaatiiko pakohuone erikoistaitoja?

Usein meiltä kysytään, että kenelle pakohuone sopii ja vaatiiko se jotain erikoistaitoja tai välineitä pelaajalta? Ja että, miten tiedämme mitä pitää tehdä ja mikä tulee ottaa muuten huomioon? Kuinka monta pelaajaa meitä voi olla ja mitä sitten jos emme pääsekään ulos ja millaisen varustuksen tarvitsen? Entä tarvitseeko pakohuonetta pelätä? Tässä ehkä karkeasti listattuna useimmin kysytyt kysymykset joihin nyt vastaamme parhaamme mukaan.

Kenelle pakohuone sopii?

Pakohuone on hauska tapa viettää aikaa kavereiden, perheen, työporukan, polttariryhmän jne. kanssa. Ei oikeastaan ole sellaista kenelle pakohuone ei soveltuisi. Ajatuksena kuitenkin on ratkaista erilaisia pulmia ja tehtäviä, ilman että joutuu käyttämään fyysistä voimaa. Myöskään mitään erikoistaitoja pakohuone ei vaadi. Tärkeää on myös kommunikointi ryhmänne kesken ja yhteistyökyky kokonaisuudessaan. Voidaankin sanoa, että koska pakohuone vaatii hyvää keskinäistä tiimipelaamista ja kommunikointia, niin esimerkiksi yritysten Tyky-päivät, virkistyspäivät, illanistujaiset yms. ovat hyviä ajankohtia varata pakohuone ja tulla porukalla pitämään hauskaa, sekä kasvattamaan tiimihenkeä. Sama pätee ihan samalla tavalla muihinkin ryhmiin, pääasia on kuitenkin se että kaikilla on hauskaa yhdessä eikä peliä oteta liian tosissaan. Jos pitää sanoa kenelle meidän pakohuoneet eivät sovi, niin teemojen perusteella aivan perheen pienimmille lapsille suunnattuja ne ei ehkä ole, mutta tästä voitte tarvittaessa kysyä meiltä lisää ja voimme keskustella paremmin aiheesta kertoen mikä on pakohuoneen teema ja mitä siellä esiintyy.

Mitä siellä tehdään?

Mitä pakohuoneessa sitten tehdään ja mitä tulee ottaa huomioon? Kuten jo mainitsimmekin, niin pakohuoneesta löytyy erilaisia tehtäviä ja pulmia joita teidän tulee ratkaista. Kyseiset tehtävät ja pulmat vaativat luovaa ajattelua, kommunikointia, yhteistyökykyä ja mahdollisesti myös hieman näppäryyttä. Fyysistä voimaa ei tarvita ja tämä onkin kiellettyä pakohuoneessa, sillä jos jokin tavara ei irtoa normaalilla voimalla niin sen ei kuulu irrota laisinkaan. Kaikki on siis ajateltua ja sijoitettu huoneeseen tarkoituksella. Jos ette pääse pelissä eteenpäin voitte pyytää vihjeitä jotka teille annamme ja täten pääsette taas pelissä eteenpäin. Myös jos näemme, että pelinne on jumiutunut paikoilleen, niin voimme antaa teille silloin vihjeen ja pääsette taas jatkamaan peliä. Mikäli taas teette jotain niin sanotusti kiellettyä annamme tästä varoitusäänen ja sen hetkinen tekeminen tulee lopettaa välittömästi. Olette siis valvonnan alla koko ajan ja apua saatte tarvittaessa, mitään paniikkia pakohuoneessa ei tarvitse täten ottaa.

Kuinka monta pelaajaa?

Pelaajia pakohuoneessa voi olla kerrallaan 2-6 henkilöä. Suuremmat määrät on hyvä jakaa pienempiin ryhmiin ja suorittaa pakohuoneet erikseen ja näin voitte hieman kilpailla mikä ryhmä oli nopein ratkaisemaan kaikki tehtävät. Peliaikaa teillä on 60 minuuttia käytössä ja tavoite on päästä tuossa ajassa ulos ratkaisten kaikki tehtävät. Mikäli käy kuitenkin niin, että ette pääse läpi 60 minuutissa niin peli päättyy ja tulemme päästämään teidät ulos. Tämä ei ole mitenkään poikkeavaa, sillä noin 20% ryhmistä pääsee pakohuoneesta ulos määräajassa. Tästä syystä myös vinkkien käytöllä on oleellinen osa pelin etenemisessä ja ei kannatakaan olla ottamatta vinkkejä, jos tuntuu että olette jumissa. Kun saavutte pelaamaan, niin myöskään mitään erikoista varustusta ei tarvitse ottaa mukaan. Normaali vaatetus riittää ja kaiken muun tarvittavan saatte meiltä, kun menette sisälle huoneeseen. Ennen peliä teille kerrotaan ohjeistus miten huoneessa tulee toimia, säännöt, mitä huoneessa on odotettavissa ja pelin juoni. Tämän jälkeen olette valmiita pelaamaan. Tärkeää on se, että olette ajoissa paikalla, mielellään noin 10-15 minuuttia ennen vuoron alkua. Tällöin voimme varmistaa, että pysymme aikataulussa myös seuraavien pelaajien kohdalla. Kiteytettynä tämä lyhyesti: Ole paikalla ajoissa ja pukeudu aivan normaalisti. Kommunikoi ryhmäsi kanssa kaikesta mitä löydät ja havainnoit huoneessa ja tee yhteistyötä. Tarkastele huonetta ja ratkaise pulmat ja huomaa ettei kaikki ole kuten ensi näkemältä voisi olettaa, fyysistä voimaa et tarvitse. Pyydä tarvittaessa vinkkejä jos tuntuu, että peli on jumiutunut. Kuuntele ohjeistus tarkasti ennen peliä ja tarvittaessa kysy lisää jos mieleesi tulee kysymyksiä. Mitään pelottavaa pakohuoneissa ei yleisesti ole. Onkin siis ihan turha pelätä pakohuonetta millään tavalla ensimmäisellä kerralla. Väitämmekin että kun tulet ensimmäisen kerran kokeilemaan pelaamista, niin jäät pelaamiseen koukkuun ja haluat pelata aina vain lisää pakohuoneita. Seuraavalla blogissa kuulet miten Hitman pakohuone Turku otettiin vastaan ja miten ensimmäiset kuukaudet menivät avajaisten jälkeen.

Lue myös

Road Tripin ennätysaika

Road Tripin ennätysaika Aiemmin kerroimme mikä on Hitmanin ennätysaika ja miten kyseisessä huoneessa yleisesti ryhmät menestyvät. Nyt on aika miettiä samaa Road Tripin osalta. Road

Lue koko juttu »

Ennätysaika Hitmanissa

Mikä on ennätysaikanne Hitmanissa? Kuten arvata saatattekin, niin lähes joka kerta asiakkaat kyselevät mikä on ennätysaika pakohuoneissamme ja miten monesti sieltä ylipäätään päästään ulos? Tähän

Lue koko juttu »

Varaa

Tule käymään
Escape room Pakene.fi
Linnankatu 22d 20100 Turku

Ota yhteyttä
050-5522250
info@pakene.fi

Avoinna
ke-to 16.30-22.00
pe 16.30-23.00
la-su 12.30-23.00

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0