fbpx

Uusi pakohuone Turkuun

Mistä ajatus uuteen pakohuoneen ja miten aloitimme suunnittelun?

Olimme jo noin vuoden ajan pohtineet keskenämme, että pitäisikö lähteä tekemään uusi pakohuone Turkuun. Ajatus kuitenkin aina vain jäi toteuttamatta, kun aikaa ei tuntunut riittävän tai sitten vain omaa laiskuuttamme. Kuitenkin maaliskuussa lopussa 2018 pohdimme asiaa hieman tarkemmin ja nyt päädyimme siihen tulokseen, että ehkä tämän jo pitkään mielissämme hautoneen suunnitelman voisi lähteä toteuttamaan. Ajatuksena oli heti alussa tehdä jotain hieman erilaista ja näyttävää, mihin emme ole itse törmänneet muissa pakohuoneissa joissa olemme käyneet, niin Turussa kuin muuallakaan Suomessa.

Tämän päätöksen jälkeen asiat lähtivätkin etenemään vauhdilla, sillä jo huhtikuun alussa istuimme keskenämme alas ja ensimmäisen huoneen suunnittelu pääsi alkamaan. Ensimmäinen päätös oli se, että teemme pakohuoneen itse emmekä osta sitä mistään valmiina. Tällöin voimme tarjota pelikokemuksen jota ei muualla ole tarjolla ja saamme päästää myös omat ajatuksemme valloilleen. Toki tunnistimme myös sen riskin, että meillä on suuri mahdollisuus epäonnistua ja lopputuloksesta tulee täysi floppi (näin ei onneksi käynyt, mutta palataan tähän myöhemmin).

Toimipaikka vaikutti teemaan

Ensimmäisenä oli vuorossa suunnitella pakohuoneeseen sopiva teema ja alkuun tämä vaihtuikin useaan otteeseen, kun mielestämme keksimme aina vaan paremman idean. Kuitenkin nopeasti meille tuli mieleen, että toimipaikalla on suuri vaikutus siihen mikä teema on ja siksi aloitimmekin samalla metsästämään meille sopivaa toimipaikkaa. Toimipaikan tuli olla lähellä keskustaa, mutta kuitenkin myös sellaisessa sijainnissa, että siihen pääsee helposti autolla. Tämä tuntuikin olevan huomattavan paljon vaikeampaa, kuin itse pakohuoneen suunnittelu. Kuitenkin muutaman viikon rankan etsimisen jälkeen löysimme loistavat tilat Linnankatu 22 osoitteessa ja paikkaan tutustumisen jälkeen teimme tarjouksen vuokrasopimuksesta, joka hyväksyttiin liikehuoneiston omistajan puolelta nopeasti. Tästä iso kiitos heille.

Pakohuoneen valmis idea lensi “roskiin”

Nyt oli toimipaikka vuokrattu ja suunnittelu voi siis jatkua, kun tiesimme minkälaiset tilat meillä on käytössä ja miten pystymme pakohuoneemme sinne toteuttamaan. Selvää oli, että voimme tehdä kyseiseen toimitilaan kaksi pakohuonetta ja tämä oli meidän minimivaatimus alkujaankin. Tässä kohtaa palasimme suunnittelemaan ensimmäistä huonetta ja jo käytännössä valmis idea lensi ”roskiin”, kun toimitila oli selvinnyt ja olimme mitanneet tilan johon saamme ensimmäisen huoneen tehtyä. Kuitenkin osa tehtävistä oli sellaisia joita voimme jalostamalla käyttää myös ensimmäisessä huoneessa ja loput ideat jätimme hautomaan mahdollista jatkokäyttöä varten toisissa huoneissa.

Tässä kohtaa meillä oli toimitila, vihdoin valittu teema (keskinäisen kädenväännön jälkeen päädyimme lopulta valitsemaan ensimmäisen pakohuoneeseen agenttiteemaisen Hitmanin, jolla kuitenkaan ei ole mitään tekemistä kyseisen pelisarjan kanssa) ja kasa ideoita jotka pitää enää valjastaa toimivaksi toteutukseksi. Kuulostaa helpolta, mutta voimme kertoa että sitä se ei ollut. Tilanne kuitenkin oli se, että meillä on toimitila vuokrattuna ja idea valmiina, eli enää emme voi perääntyä ja nyt pitää toteuttaa se ajattelemamme erilainen ja näyttävä pakohuone. Se miten Hitman pakohuone syntyi, niin tästä voimme kertoa sitten erikseen tarkemmin.

Lue myös

Road Tripin ennätysaika

Road Tripin ennätysaika Aiemmin kerroimme mikä on Hitmanin ennätysaika ja miten kyseisessä huoneessa yleisesti ryhmät menestyvät. Nyt on aika miettiä samaa Road Tripin osalta. Road

Lue koko juttu »

Ennätysaika Hitmanissa

Mikä on ennätysaikanne Hitmanissa? Kuten arvata saatattekin, niin lähes joka kerta asiakkaat kyselevät mikä on ennätysaika pakohuoneissamme ja miten monesti sieltä ylipäätään päästään ulos? Tähän

Lue koko juttu »

Varaa

Tule käymään
Escape room Pakene.fi
Linnankatu 22d 20100 Turku

Ota yhteyttä
050-5522250
info@pakene.fi

Avoinna
ke-to 16.30-22.00
pe 16.30-23.00
la-su 12.30-23.00

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0