fbpx

Mitä pelinvalvoja tekee?

Mitä tapahtuu pelin aikana huoneen ulkopuolella?

Kuten tiedätte, jos siis olette pakohuoneissa käyneet, että mitä tapahtuu kun tulette paikalle. Pelinvetäjä kyselee teiltä muutamia kysymyksiä kuten oletteko pelanneet ennen ja jos niin miten paljon, onko säännöt teille tuttuja yms. Lisäksi käydään läpi ohjeet enemmän tai vähemmän tarkemmin, riippuen miten kokeneita pelaajia on paikalla, kerrataan mahdolliset lukot ja niiden toimivuudet, kerrotaan erikoisohjeita jos niitä on, käydään läpi miten saatte vihjeitä ja yleisestikin pelin tarkoitus. Lisäksi käydään turvallisuusohjeet läpi ja miten pakohuoneesta pääsee poistumaan jos siihen tulee pakottava tarve. Kuulostaa varmasti tutulta ja tämähän se kaava hyvin pitkälti onkin. Tämän jälkeen pelaajat ohjataan pakohuoneeseen, kerrotaan vielä miten peli alkaa ja tiedustellaan usein vielä onko herännyt lisäkysymyksiä. Mikäli kaikki on selvää, niin toivotetaan vielä pelionnea ja ovi suljetaan perässä jonka jälkeen peli käynnistetään. Tämä kaikki on siis tuttua juttua kaikille ketkä pakohuoneissa on käyneet, mutta mitä pelinvetäjä tekee tämän jälkeen?

Pelin ollessa käynnissä…

Tämä on asia mitä ei tule usein miettineeksi, tai no ehkä sen verran kuin mitä alussa kerrotaan, eli seuraamme teidän pelaamista ja annamme tarvittaessa vinkkejä jos niihin on tarvetta. Mutta mitä muuta tuon tunnin aikana pelinvetäjä tekee? Tuijottaako hän vain kameroihin ja kirjoittaa vinkkejä ruudulle vai jotain muuta?

Oletuksena aina asiakkaat sanovat että teillä on varmasti hauskaa kun katsotte kun me mokaillaan. Voimmekin todeta että näin ei ole, sillä olemme katsoneet pelejä satoja ja jos nyt ei tapahdu jotain todella hämmästyttävää, niin emme reagoi peliin millään tavalla. Ei siis tarvitse hävetä tai luulla että naureskelemme itseksemme tms. vastaavaa. Useimmiten jopa peli sujuu niin hyvin että voimme surffailla netissä tai tehdä jotain ihan muuta kuin varsinaisesti seurata peliä naama kiinni ruudussa. Tämä jo siksikin, kun pelin vaiheet ovat niin tuttuja että jos vinkkiä pyydetään, niin tiedämme laittaa oikean vihjeen heti. Tietenkin pwliä tulee seurattua koko ajan, mutta täysin intensiivistä se on siinä määrin harvoin etteikö voisi tehdä muutakin samaan aikaan. Ja tosiaan kun pelejä on vedetty useita kertoja, niin myös virhetilanteet osaa jo ennakoida siinä määrin ettei nämäkään pääse yllättämään.

Voidaankin todeta, että samalla kun seuraamme peliä niin surffaamme neitssä, juomme kahvia, vastailemme asiakkaiden sähköposteihin yms. normaaleja asioita.

Pelien välissä

Kuitenkin meidän suurin työ tulee siinä vaiheessa kun peli on päättynyt ja pakohuone tulee laittaa vauhdilla pelikuntoon seuraavaa ryhmää varten. Sitä ennen vielä valokuvataan usein pelaajat ja kysellään heidän fiiliksiä äsken pelaamasta pelistä. Joten ”pahimmassa tapauksessa” pelihuoneen kuntoon laittamiseen voi jäädä aikaa vain 10 minuuttia. Tällöin tapahtuu ihmeitä ja tavarat löytävät paikkansa taas uutta ryhmää varten. Myös jos jokin asia on rikkoutunut tai mennyt epäkuntoon, niin tämä tulee korjata tuossa ajassa tai keksiä äkkiä jokin ratkaisu seuraavaa ryhmää varten. Tämä jos jokin aiheuttaa ajoittain hieman liikaa päänvaivaa, mutta siitäkin olemme hyvin selvinneet.

Kaiken sujuvuudeksi olemmekin kiitollisia jos ymmärrätte ajoittaisen mahdollisen myöhästymisen aikatauluissa, sillä valitettavasti kaikki ei aina mene ihan lapaan, mutta onneksi useimmin kylläkin.

Lue myös

Road Tripin ennätysaika

Road Tripin ennätysaika Aiemmin kerroimme mikä on Hitmanin ennätysaika ja miten kyseisessä huoneessa yleisesti ryhmät menestyvät. Nyt on aika miettiä samaa Road Tripin osalta. Road

Lue koko juttu »

Ennätysaika Hitmanissa

Mikä on ennätysaikanne Hitmanissa? Kuten arvata saatattekin, niin lähes joka kerta asiakkaat kyselevät mikä on ennätysaika pakohuoneissamme ja miten monesti sieltä ylipäätään päästään ulos? Tähän

Lue koko juttu »

Varaa

Tule käymään
Escape room Pakene.fi
Linnankatu 22d 20100 Turku

Ota yhteyttä
050-5522250
info@pakene.fi

Avoinna
ke-to 16.30-22.00
pe 16.30-23.00
la-su 12.30-23.00

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0